Finns i sjön

Published on Author simon

Kortspelet finns i sjön är ett mycket populärt kortspel. Det brukar dessutom vara ett av de första kortspelen du lär dig som liten. Medan vissa tycker att det är ett tråkigt spel är det många barn som uppskattar enkelheten av det. För att spela finns i sjön bör det vara minst två spelare. Tack till kortspel24.se som förtydligade några regler för mig.

Kortspelet går ut på att en kortlek bestående av 52 kort blandas, för att varje spelare sedan ska få fyra stycken kort till sin hand. Resten av korten läggs i en utspridd hög. Därefter turas spelarna om att fråga varandra om önskvärda kort, där alla strävar efter att få fyra kort med samma valör.

Regler

När alla spelare har fått fyra kort var och resten är utspridda med baksidan upp kan spelet börja. Spelarna turas om att fråga varandra om kort genom att fråga om denna har kort av önskvärd valör. Har du rätt får du kortet/n. Har du fel får du chansa och ta ett kort ur högen.

Skulle du få upp det kort du frågade om får du fortsätta spela. Har du fel blir det nästa persons tur. Du får fråga vem du vill om kort. Får du fyra kort i samma valör läggs dessa åt sidan. Dessa räknas som ett poäng. Den som har flest poäng när korten är slut vinner.

Olika sätt att spela finns i sjön

Likt de flesta kortspel finns det flera olika varianter av finns i sjön. Vissa väljer exempelvis att spela med fem eller sju kort på handen istället för fyra. Det finns också andra mindre vanliga varianter att spela på men den som är förklarad här är den som är allra vanligast.

Det går också att spela finns i sjön online på olika hemsidor. Det allra vanligaste då är att du spelar mot en bot, det vill säga att du har en dator som motspelare. Det går också att spela online mot dina vänner och bekanta. Kortspelet kallas ibland för “finns i havet” eller “gå och fiska”.