Dead or Alive

Published on Author simon

I videosloten Dead or Alive får du följa med på ett äventyr till vilda västern. Cowboys, revolvrar och enkla funktioner ger dig en avslappnad och intressant spelupplevelse. Sloten tillhör NetEnts familj, den lanserades 2009 och har en väldigt bra kvalitet på allt från sina funktioner till designen och grafiken.

Dead or Alive slot har inget bonusspel men det finns fullt med bonussymboler som höjer vinstchanserna och spelglädjen. Du som vill spela på mobilen behöver inte vara orolig, spelet är anpassat till de olika enheterna. Sloten saknar progressiv jackpott och insatserna är inte de största. Här har NetEnt fokuserat på själva spelupplevelsen istället.

Insatser och vinstlinjer

Dead or Alive slot har lite lägre insatser än vad de flesta spelare är vana vid. Det finns fyra nivåer och ett myntvärde på 0,01 – 0,50 att välja mellan. Du spelar på 9 fasta vinstlinjer och som mest kan du spela för 18 euro, vilket är ungefär 180 svenska kronor.

Vinsterna kan bli relativt stora beroende på vilken symbol du vinner med. Det finns tabeller jämte spelet där det är möjligt att se hur mycket de olika symbolerna är värda. Självklart får du bättre och större vinstmöjligheter när du snurrar fram någon av bonussymbolerna som Dead or Alive har att erbjuda.

Bonussymboler

Dead or Alive saknar som sagt bonusspel men det är inget du behöver oroa dig för när det finns både scatter-symboler och två olika wild-symboler. Minst tre scatters ger dig 12 gratissnurr och vinsterna från dessa snurr dubblas. Snurrar du även fram wilds i free spins-rundan kan du vinna rätt stort.

Wild-symbolerna ger spelare större vinstchanser genom att ersätta de symboler som finns på spelplanen. Det finns två olika varianter av Wilds här i Dead or Alive slot, de klassiska och Sticky Wilds. Sticky Wilds fungerar på liknande sätt som de klassiska, skillnaden är att de fastnar på hjulet och stannar kvar en runda.